"... να τα πούμε;"

Tag: Εμφανίσεις
Εκτυπώσιμη μορφήSend by email

  Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία έδωσε η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ και μικρής ορχήστρας, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00 μ. μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

  Τα καταξιωμένα Μουσικά Σύνολα του ΔΩΛ, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καρβούνη, παρουσίασαν ένα γιορταστικό μουσικό οδοιπορικό, που περιλάμβανε ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των εορτών του δωδεκαημέρου, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Πόντος, Κρήτη, Πελοπόννησος, Κέρκυρα, Καστοριά, Μακεδονία, Δωδεκάνησα, Μ. Ασία, Ξάνθη, Σάμος, Κύπρος, κ.α.), συνδεμένα με αποσπάσματα από δυο Χριστουγεννιάτικα διηγήματα (Παραμονή Χριστούγεννα και Χριστούγεννα στη σπηλιά) του Φώτη Κόντογλου που αφηγήθηκε η Ειρήνη Καϊσούδη – Ζιαβλιάκη.

 Τη χορωδιακή επεξεργασία και ενορχήστρωση του μεγαλύτερου μέρους του προγράμματος έκανε ο Δημήτρης Καρβούνης, ενώ ακούστηκαν και έργα του Μιχάλη Αδάμη και του Θόδωρου Παπακωνσταντίνου. Μελωδίες γνωστές, χαρούμενες, που αναγγέλλουν τη γέννηση του Θείου Βρέφους, κάλαντα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας που μας γυρίζουν στα παιδικά μας χρόνια…

Μ’ αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον γιορταστικό πρόγραμμα της συναυλίας, η Μικτή και η Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ, πρόσφεραν και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους στο κοινό της πόλης μας.

Γενική Είσοδος 5€.

Δείτε ακόμη: Δημοσιεύματα

No votes yet

Αφήστε το μήνυμά σας...

 

Από τη gallery μας...

Κηποθέατρο 2012

by Lapousis..

Ενεργά θέματα συζήτησης

 
Copyright © 2011 - Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ηλεκτρονική δημιουργία και διαχείριση Σιαχανίδου Αικατερίνη
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου