Ο Σωκράτης, Μάνος Χατζιδάκις

  • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field::element_type() should be compatible with views_handler_field::element_type($none_supported = false, $default_empty = false, $inline = false) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with views_handler_field::pre_render(&$values) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field_multiple.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_query::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
Εκτυπώσιμη μορφήSend by email
See video
Σολίστ: Αστέριος Τσέτσιλας
Ενορχηστρωτική προσαρμογή / Διεύθυνση: Δημήτρης Καρβούνης
Μικτή Χορωδία το Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Μουσικό Σύνολο "Ενωδεία"
23/10/2010
 
Μια μοναδική συναυλία, την πρώτη της για την νέα καλλιτεχνική περίοδο 2010 - 11, έδωσε η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ και του Μουσικού Συνόλου «ΕΝΩΔΕΙΑ», στην οποία  παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στη Λάρισα, οι περίφημοι «ΟΡΝΙΘΕΣ», ένα απ' σημαντικότερα έργα του Μάνου Χατζιδάκι, σκηνική μουσική, βασισμένη στην ομώνυμη κωμωδία του Αριστοφάνη, σε νεοελληνική απόδοση του Βασίλη Ρώτα. Πρόκειται για ένα έργο που έμελλε να σημαδέψει την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου και να γίνει αφορμή για μία από τις κορυφαίες στιγμές του Μάνου Χατζιδάκι. Η συναυλία δόθηκεί το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 8:30 μ. μ., στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ. Η συναυλία πραγματοποιείται στη γενέθλια ημέρα του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 και μ' αυτή τη συναυλία το ΔΩΛ τιμά την επέτειο των 85 χρόνων απ' τη γέννησή του. Παράλληλα η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τις οποίες το ΔΩΛ γιορτάζει τα 80 χρόνια απ' την ίδρυσή του.  
  
Τα τραγούδια και τα χορικά που έγραψε ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης για τους θρυλικούς "Όρνιθες" πλημμύρίσαν την Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ σε μια μοναδική συναυλία. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την "Αηδόνα", το "Προσκλητήριο του Έποπα", την "Πάροδο", τους "Κύκνους", το "Ω καλή μου ξανθιά", το πιο λυρικό ίσως κομμάτι του έργου, για να αναφέρουμε μόνο ένα μικρό δείγμα από τα μέρη του έργου στην παρουσίαση του οποίου πήραν μέρος ως σολίστ η Μαρία Ρουκά, ο Στέργιος Τσέτσιλας και ο Θηρίμαχος Πάκας. Ιδιαίτερα θα πρέπει να επισημανθεί η συμμετοχή του Κώστα Τσιάνου, ο οποίος, όντας ακόμα μαθητής της Δραματικής σχολής, συμμετείχε στην παράσταση των "Ορνίθων" με το Θέατρο Τέχνης το 1962, ως κορυφαίος του χορού και βοηθός της χορογράφου Ζουζούς Νικολούδη, στο "Θέατρο των Εθνών" στο Παρίσι, όπου η παράσταση βραβεύτηκε με το Α! Βραβείο. Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης. Τη συναυλία προλόγισε, παρουσιάζοντας το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, ο επί σειρά ετών μουσικοκριτικός της "Ελευθεροτυπίας", κ. Γιώργος Μονεμβασίτης.

Αφήστε το μήνυμά σας...

 

Από τη gallery μας...

Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Τσανακά

by Lapousis..

Ενεργά θέματα συζήτησης

 
Copyright © 2011 - Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ηλεκτρονική δημιουργία και διαχείριση Σιαχανίδου Αικατερίνη
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου