Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου.

  • strict warning: Declaration of views_handler_field::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_field.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field::element_type() should be compatible with views_handler_field::element_type($none_supported = false, $default_empty = false, $inline = false) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of content_handler_field_multiple::pre_render() should be compatible with views_handler_field::pre_render(&$values) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/cck/includes/views/handlers/content_handler_field_multiple.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_sort::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_sort.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::query() should be compatible with views_handler::query($group_by = false) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_query::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_query.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit($form, &$form_state) in /home/mixedcho/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
Tag: Ανακοινώσεις
Εκτυπώσιμη μορφήSend by email

Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας διοργανώνει σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου. Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές χορωδιών, καθηγητές μουσικής, χορωδούς και σπουδαστές, οι οποίοι θα μπορούν να το παρακολουθήσουν ως ενεργά μέλη ή ως ακροατές. Θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας απ’ τις 26 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι την 1η Μαρτίου και θα είναι συνολικής διάρκειας 24 ωρών. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικής και πρακτικής φύσεως εισηγήσεις, καθώς και θέματα φωνητικής τεχνικής και τεχνικής διεύθυνσης χορωδίας.

Ο Αντώνης Κοντογεωργίου, εκ των βασικών συνεργατών του Μάνου Χατζιδάκι, με πρόσκληση του οποίου ανέλαβε τη δημιουργία και τη διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΡΤ, θέση που υπηρέτησε με συνέπεια επί 32 χρόνια, αποτελεί μία από τις κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες της χώρας μας που δεν χρειάζονται συστάσεις, αφού είναι πολύ γνωστό το πλούσιο βιογραφικό του, με πάνω από 1600 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο ως μαέστρος και σολίστ, καθώς και οι διακρίσεις και βραβεία που κατέκτησε, αλλά και η συμβολή του - μέσα απ’ τις χορωδίες που ίδρυσε ή διηύθυνε, το συγγραφικό του έργο, τα σεμινάρια και τη θητεία του στο Κέντρο Χορωδιακής Πράξης του Υπουργείου Πολιτισμού και σε πλήθος άλλων φορέων - στη διάδοση και την ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής παιδείας στη χώρα μας.

Στο σεμινάριο θα λάβουν μέρος η Μικτή και η Παιδική χορωδία του ΔΩΛ τις οποίες θα διδάξει και θα διευθύνει ο Αντώνης Κοντογεωργίου καθώς επίσης και τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί επίσημη βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου απ’ το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ...

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη            26/2ου/2015

Ώρα       16:30 - 17:00      Εγγραφές των μελών του σεμιναρίου

                17:00 - 19:00       Σεμινάριο (χωρίς χορωδία)

                19:00 - 19:20       Διάλειμμα

                19:20 - 21:00       Ο Αντώνης Κοντογεωργίου διδάσκει τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ

                21:00 - 21:15       Διάλειμμα

                21:15 - 22:30       Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου διευθύνουν τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ

 

Παρασκευή    27/2ου/2015

Ώρα       17:00 - 19:00      Σεμινάριο (χωρίς χορωδία)

                19:20 - 21:00       Ο Αντώνης Κοντογεωργίου διδάσκει τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ

                21:00 - 21:15       Διάλειμμα

                21:15 - 22:30       Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου διευθύνουν τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ

 

Σάββατο         28/2ου/2015

Ώρα       10:00 - 13:00      Σεμινάριο (χωρίς χορωδία)

                15:00 - 17:00       Σεμινάριο με την Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ - Διευθύνουν τα ενεργά μέλη.

                17:00 - 17:20       Διάλειμμα

                17:20 - 19:00       Ο Αντώνης Κοντογεωργίου διδάσκει τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ

                19:00 - 20:00       Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου διευθύνουν τη Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ

                20:30 - 21:30       Μικρή συναυλία των χορωδιών του ΔΩΛ για τους μετέχοντες στο σεμινάριο

 

Κυριακή          1/3ου/2015

Ώρα       10:00 - 11:00       Σεμινάριο με την Παιδική Χορωδία του ΔΩΛ - Διευθύνουν τα ενεργά μέλη.

                11:00 - 12:00       Γενική δοκιμή τελικής συναυλίας

                12:30 - 13:30       Τελική Συναυλία - Διευθύνουν οι ενεργά μετέχοντες στο σεμινάριο

                13:45 - 14:45       Συζήτηση (απορίες, συμπεράσματα) των σπουδαστών του σεμιναρίου                                                                                με τον Αντώνη Κοντογεωργίου

 

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ

Α.  ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

1. Guirino Gasparini: Adoramus te Christe

2. Claudio Monteverdi: Lasciate mi morire

3. Μίκη Θεοδωράκη: Όμορφη πόλη

4. W. A. Mozart: Σύντομη Λειτουργία σε Re ελάσσονα - Kyrie

5. Μίκη Θεοδωράκη: Ακολουθία εις κεκοιμημένους - Γ’ στάση

 

Β.  ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

1. Henry Purcell: Sound the trumpet

2. G. B. Pergolesi: από το Stabat mater dolorosa

3. Νίκου Πλατύραχου: Τα παπαγαλάκια

 

* Τα έργα του ρεπερτορίου θα σταλούν ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες (σε μορφή pdf)

** Ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο ρεπερτόριο για τις οποίες οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως.

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Αντώνης Κοντογεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θεωρητικά, πιάνο και τραγούδι, φοιτώντας παράλληλα στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές του στο R. Strauss Konservatorium και κυρίως στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ' την οποία και απεφοίτησε με δύο διπλώματα-Magister, Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορατορίου-Lied. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στην Καλοκαιρινή Ακαδημία Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ και στα Τμήματα Αριστούχων Τραγουδιού της Ζυρίχης.

Έχει βραβευτεί στον διεθνή διαγωνισμό "Μαρία Κάλλας" (Lied-Ορατόριο), από την Ακαδημία Αθηνών (βραβείο «Σ. Μοτσενίγου»), με το βραβείο «Μαρία Κάλας» του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ, το Μέγα Βραβείο της Ένωσης μουσικοκριτικών και το Eθνικό Bραβείο της UNESCO.

Κατά καιρούς οργάνωσε και διηύθυνε πολλές χορωδίες, με πρώτη χρονολογικά την παιδική χορωδία των ΧΜΟ Θεσσαλονίκης. Δίδαξε μουσική στο Κολέγιο Anatolia, σε πολλά Ωδεία, σε 27 σεμινάρια, και οργάνωσε πολλές Συναντήσεις Χορωδιών. Δημοσίευσε πλήθος ειδικών άρθρων για τη χορωδιακή μουσική, πραγματοποίησε πέντε χορωδιακές εκδόσεις, 29 δισκογραφικές παραγωγές, πάνω από 600 ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, συνεργάστηκε κατ’ επανάληψη με το Εθνικό Θέατρο, πολλούς άλλους θιάσους, τα Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, δίδαξε στη Σχολή Σ. Ευαγγελάτου, ίδρυσε και διηύθυνε το συγκρότημα Pro Musica για τη διάδοση της παλιάς μουσικής και το σολιστικό φωνητικό συγκρότημα “Οι Τραγουδιστές”, με το οποίο πέραν των πολλών συναυλιών, παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση όλο το σωζόμενο έργο του Φραγκίσκου Λεονταρίτη.

Διηύθυνε τα μεγάλα χορωδιακά σύνολα στo Millenium και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 1977 με πρόσκληση του τότε Διευθυντή του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ, Μάνου Χατζιδάκι, οργάνωσε για πρώτη φορά χορωδία στην ΕΡΤ, τη Χορωδία του Τρίτου Προγράμματος, σημερινή Χορωδία της ΕΡΤ, της οποίας ήταν ο μόνιμος διευθυντής της. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του Τρίτου Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι, μέλος της Επιτροπής του ΥΠΠΟ για τη Χορωδιακή ανάπτυξη και επί σειράν ετών Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε διευθυντής και καθηγητής Ωδείων, διευθυντής του Κέντρου Χορωδιακής Πράξης του Υπουργείου Πολιτισμού στην Κεφαλονιά, και των χορωδιών Ωδείου Αθηνών, Ελληνικού Φεστιβάλ και Δήμου Αθηναίων. Σήμερα είναι διευθυντής της Χορωδίας «Μακεδονία».

Σαν σολίστ ή μαέστρος, πραγματοποίησε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πάνω από 1200 παραστάσεις, (Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Φινλανδία, Γιουγκοσλαβία, Γαλλία, Ιταλία, Κίνα, Κύπρος, Αίγυπτος, Τουρκία, Τυνησία, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς), και συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές ορχήστρες και με πολλές ξένες, καθώς επίσης και με διάσημους μαέστρους, (Bernstein, Rilling, Askenazy, Menuhin, Mazur, Marriner).

Επί σειρά ετών πραγματοποίησε συναυλίες κοινωνικού περιεχομένου (με εισηγήσεις και διάλογο) σε χώρους και μέρη σπάνια επισκέψιμα.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 142 χορωδιακά έργα με ορχήστρα, (87 σε πρώτη ελληνική εκτέλεση), 870 άλλα χορωδιακά, 21 όπερες και πάνω από 800 Lieder. Πολλοί έλληνες συνθέτες του έχουν αφιερώσει έργα τους, (Αντωνίου, Κούκος, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Μπαλτάς, Σαμαράς, Κριτσωτάκης, Σφακιανάκη Μ., Νεζερίτης, Χριστοδούλου κ.α.)

                

Your rating: None Average: 4 (1 vote)

Αφήστε το μήνυμά σας...

 

Από τη gallery μας...

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας -2012

by Lapousis..

Ενεργά θέματα συζήτησης

 
Copyright © 2011 - Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ηλεκτρονική δημιουργία και διαχείριση Σιαχανίδου Αικατερίνη
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου