Συναυλία - Αφιέρωμα στη μνήμη του Γιάννη Τσανακά

Tag: Εμφανίσεις
Εκτυπώσιμη μορφήSend by email

Την ετήσια συναυλία της έδωσε η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το Σάββατο 26 Μαΐου στις 8:30 μ. μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ. Η Χορωδία παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, απάνθισμα σημαντικών έργων της χορωδιακής μουσικής φιλολογίας.

Ειδικότερα, στο Α’ μέρος του προγράμματoς  παρουσιάστηκαν έργα των: Αl. Scarlatti, G. Gasparini, W. A. Mozart, R. Schumann, A. Dvořak και J. Brahms ενώ το Β’ μέρος περιλάμβανε έργα των: Γιάννη Τσανακά, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Ελένης Καραΐνδρου, John Lennon, Gilbert Becaud, Νέγρικα spirituals κ.α. Στο πιάνο συνόδευσε η Ιωάννα Σιοπούδη. Διήυθυνε ο Δημήτρης Καρβούνης.

H είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό.

Η συναυλία αφιερώθηκε στη μνήμη του μαέστρου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΝΑΚΑ καθώς το 2012 συμπληρώνονται 10 χρόνια που "έφυγε" από κοντά μας. Ο Γιάννης Τσανακάς διετέλεσε επί σειρά ετών Διευθυντής του Δ.Ω.Λ. και Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων του, αφιερώνοντας τη ζωή του στην καλλιτεχνική ανέλιξη της πόλης μας, μέσα από την ανάπτυξη και προαγωγή της Μουσικής της Παιδείας.

 

 

Your rating: None Average: 5 (1 vote)

Αφήστε το μήνυμά σας...

 

Από τη gallery μας...

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

by Lapousis..

Ενεργά θέματα συζήτησης

 
Copyright © 2011 - Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Ηλεκτρονική δημιουργία και διαχείριση Σιαχανίδου Αικατερίνη
Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου